Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 

Pressklipp och recensioner av Röda Villan 

Skärgårdsromantik i Röda Villan, Fjäderholmarna

RESTAURANG Röda Villan gör sig förstås bäst vid fint väder men det är även mysigt att ta plats inne i den charmiga grosshandlarvillan. Vi förväntar oss en enkel skärgårdsmeny men köket erbjuder mer än så. Flera klassiska förrätter och ett antal somriga varmrätter. Handlar från grillen gör man direkt på utsidan och slipper köa inomhus till självserveringen. Allt är ekologiskt och närproducerat. Vill man bara ta en kaffe så finns mycket hembakat att välja mellan. Det finns flera ölsorter att välja mellan och snapsen är egenproducerad vilket passar utmärkt till sillbrickan. Röda Villan är en riktigt charmig oas och en spännande kontrast till de övriga krogarna på ön. Röda Villan känns som den mest naturnära krogen på ön och blev direkt vår favorit på Fjäderholmarna. Här är så lugnt och fridfullt att det t o m går att hitta en helt egen liten plats bland ekar, klippblock och badstrand.  
Publicerat av Trevlig Helg, 2011-06-13

Vår närmaste skärgårdsö

Fem minuter med egen båt, eller under en halvtimme med turbåt från stan. Trots sin närhet är Fjäderholmarna för många Lidingöbor en bortglömd idyll. Här väntar solklippor, teater, museum och framför allt ett digert matutbud. Nyöppnade Röda Villan lockar med en smakupplevelse utöver det vanliga. Förläng sommaren och ta dig till vår allra närmaste skärgårdsö.
Läs hela reportaget, publicerat i Lidingö Magasin, #8 2011

Fjäderholmarna i Madame Figaro, #8 2012

Röda Villan fanns självklart med när magasinet Madam Figaro guidade till Stockholms pärlor. Läs reportaget här.

Röda Villans klassiker

Fjäderholmarna var i militärens ägo ända fram till 1985, inga civila fick komma nära ön. Men sedan dess har ön kommit att bli stockholmarnas närmaste skärgårdsö med restauranger och andra sevärdheter. Senaste tillskottet i krogfloran är Röda Villan, en klassisk svensk skärgårdskrog.
Läs hela reportaget, publicerat i Skärgårds Hem, #5 2011